اجرا شده توسط: همیار وردپرس
جفری مور در کتاب سال ۱۹۹۲ خود «گذر از پرتگاه» مفهوم «چرخه عمر پذیرش فناوری» را به روز کرده و همهگیر کرد، در این منحنی فناوری در پنج فاز- که بر اساس نوع خریدار (مشتری) دستهبندی شده- پذیرفته میشود.
نوجویان (Innovators): پرتکاپو به دنبال فناوری جدید، اغلب به خاطر علاقه محض به فناوری
پذیرندگان آغازین (Early Adopters): نخستین کسانی هستند که فناوری را به خاطر مزایای خوبی که دارد میپذیرند.
اکثریت پیشگام (Early Majority): به مزایای فناوری نو اعتماد میکنند ولی منتظر میمانند تا دیگر مسایل را حل کنند.
اکثریت پیرو (Late Majority): به خودی خود به فناوری علاقهای ندارند، منتظر میمانند تا رهبر تثبیت شده نمایان شود، استانداردهای جا افتاده را میخرند.
دیر پذیران (Laggards): هر چیزی که ربطی به فناوری داشته باشد را نمیخواهند، فناوری را زمانی به کار میبرند که دیگر بدون آن نمیتوان زیست و یک فناوری بایسته شده.
از رفتن به هر فاز توسط یک درزی (فاصله) جلوگیری میشود، این درز به واسطه تفاوت بین نیازمندیهای محصول و عادتهای خرید مشتریان فاز بعدی ایجاد شده است.
کتاب مور روی درزی که بین پذیرندگان آغازین و اکثریت پیشگام وجود دارد، تمرکز میکند- این درز چنان پهن و عمیق است که از آن به پرتگاه (chasm) (دره) یاد میشود. مشتریساز روی رسیدن به پرتگاه و آماده شدن برای گذر از پرتگاه تمرکز میکند.
پذیرندگان آغازین به دلایل زیر برای استارتاپها (Startup) مهم هستند:
– به دنبال فناوری جدید هستند تا مساله خود (یا شرکتشان) را حل کنند، نه تنها به خاطر اینکه جدیدترین فناوری را داشته باشند.
– در تصمیمگیری خرید به سخنان دیگران اتکا نمیکنند. با وجود اینکه معمولاً از دیگر پذیرندگان آغازین تأثیر میپذیرند، توجه اصلیشان حل مسالهای مشخص است.
– پذیرندگان آغازین میخواهند به شما کمک کنند و (بهتر از همه) میخواهند که شما موفق باشید. پذیرندگان آغازین از فرصتهایی که اجازه میدهد تا با حل مسایل واقعی قهرمان شوند لذت میبرند.